HelCon

Rollspel lett av erfaren DM!

Söndagen den 7e aug, kl 10.00

"Efter tre månader i cryosömn ombord på ert skepp UCSS Damocles väcks ni av ett meddelande från era arbetsgivare Weyland-Yutani. Efter att ha levererat Strömgenratorer till en Weyland-Yutani koloni, blir ni väckta och omdirigreade till en Forsknings station tillhörande Seegson Corporation vid namn "Lethe Researchbase" som sänder ut SOS signaler som tyder på att en olycka har skett och att kvarvarande bestättning behöver undsättas.
Då Seegsons enda tillgångar i området är just stationen i fråga har de förhandlat fram ett kontrakt med Weyland-Yutani för att undsätta de överlevande, alla frågor om vilken typ av forskning som skett på stationen har mötts med "Det är information på "need to know" basis.
Då inga indikationer på vad som hänt har delgivits rekomenderar Weyland-Yutani att ni närmar er stationen försiktigt och att ni ser till att behålla era EVA dräkter på under operationen då det finns risk att stationens kärnkraftverk kan ha blivit skadat under olyckan. Ni får besked att bege er till Lethe Researchbase och hämta upp, behandla och undsätta överlevande, i meddelandet delges ni även att om ni inte följer upp på denna uppgift kommer detta att räknas som arbetsvägran och er betalning för ert ursprungliga jobb kommer att ses som "förverkad". Naturligtvis kommer ni att bli kompenserade för både arbete, skador och förbrukad materiel. Weyland-Yutani räknas inte med några större problem för er, detta är trots allt...
...Ett simpelt jobb"
"Ett simpelt jobb" är ett scenario till Fria Ligans spel "Alien The Roleplaying game".
Det utspelar sig i en framtid där vår kära planet och stora delar av den del av galaxen vi bor i har tagits över av olika företagsgrupperingar.
All tanke på att ersätta nationer med företag skulle skapa fred och harmoni har dock sedan läge visat sig vara en lögn som bara stor-företagens glättiga marknadsförning fortfarande låtsas tro på.
I det här scenariot spelar ni anställda av den även med det här världens mått mätta enorma företaget Weyland-Yutani, ni är anställda per jobb basis och era uppgifter handlar om allt från enkla transport jobb till komplicerade installationer av gruvmaskiner, atmosfäromvandlare eller kraftgeneratorer.
Scenariot är planerat att ta 4 timmar att spela igenom, och i detta ingår en regel genomgång (Kallad "Welcome to Weyland-Yutani, buidling a better you!").
Färdiga karaktärer för scenariot att användas och karaktärsblad för dessa och annan information tillhandahålls av spelledaren, liksom övrig materiel som tärningar, pennor och olika typer av kort.
Scenariot är ett skräckscenario i yttre rymden, teman som isolation, utsatthet (för den helt och hållet livsfarliga rymden), body horror, survival horror och mysterielösande är alla teman och delar i både spelet och scenariot.
Tänk på att på grund av spelets tema rekomenderas spelare vara mogna nog att hantera en del obehagliga situationer, scener, beskrivelser och handlingar...

...Detta är trots allt En Alien historia och i rymdens vakum kan INGEN höra dig skrika!